PÉČE O KOŠTĚ A RITUÁLY DLE FOLKLÓRU

27.12.2020 13:34

PÉČE O KOŠTĚ A RITUÁLY  DLE FOLKLÓRU

 

  Když poprvé dostanete koště, pozdravte se s ním, třete ho a hlaďte. K jeho aktivaci použijte olej z bylinek jako je rozmarýn, tymián nebo levandule macerovaných v základním oleji a to nejlépe za úplňku. Připraveno je pak od prvého dne nového měsíce. Pomazání olejem 4x do roka a zatočením se energie koštěte dobíjí a pomáhá to vašemu spojení s ním.

  S novým koštětem se doporučuje si promluvit. Koště má rádo hlazení.  Je to smyslná bytost a těší ho být součástí ženského rodu. Můžete si ho dát i k posteli, kde spíte.

  Než něco uděláme, sdělíme naše úmysly koštěti. Může to být třeba zaklínadlo. Po použití koštěte mu nezapomeneme poděkovat.

  Nikdy neopouštějte dům na delší dobu, aniž byste to řekli koštěti.

  S koštětem zacházejte jako s jiným členem rodiny, tedy s respektem a úctou. Koště se může stát vaším nejlepším přítelem a magickým spojencem.

  Účinnost koštěte pro očistu a ochranu prostoru lze zvýšit přidáním bylinek na pročištění. Čerstvé bylinky připevníme ke koštěti a necháme je na něm uschnout. Tak jejich energie pronikne do koštěte. Bylinky  předem nezapomeneme požehnat a poděkovat jim.

Na koště lze připevnit i pírka.

  Pro ochranu domu postavíme koště u vchodových dveří, přes práh, pod postel nebo na okenní římsu. Koště pomůže udržet dobré věci uvnitř a nedovolí vstoupit špatným věcem. Koště přes práh brání i vstupu čarodějnic.

  Když vám koště vypadne z ruky, když zametáte nebo jinak s ním pracujete, přejte si něco, než jej zvednete.

 

 

                                         

ČAROVÁNÍ S KOŠTĚTEM DLE FOLKLÓRU

 

  Ve staré Anglii báby prý přivolávaly déšť tak, že venku kroužily koštětem nad hlavou ve směru hodinových ručiček. Naopak když deště bylo moc, bába domlouvala koštěti: „Dešti, dešti, jdi pryč a přijď zase jindy!“ Pak zatočila koštětem nad hlavou proti směru hodinových ručiček. Můžete to zkusit, jestli vám to bude fungovat.

 S koštětem se kouzlí tak, že  než  něco provedeme, řekneme mu to jako zaklínadlo a pak zatočíme koštětem dříve než to provedeme.

  Když potřebujeme okamžitou ochranu, zamíříme koštětem na východ, skloníme ho k zemi a opíšeme kruh ve směru hodinových ručiček.

 

 Kouzlo s koštětem „ Přijď ke mně“:

Za teplé noci (nebo si přitopte) si oblečte jako bohyně (např. volné šaty), pusťte si relaxační hudbu, která bude lákat k tanci. Vezměte si koště a zatančete si s ním, jako kdybyste byla v náruči svého milého. Pak čtyřikrát zašeptejte: „Při nočním světle svítíme sluncem až do dnů, kdy jsme spolu posvátným obřadem.“ Nyní položíte koště směrem na východ a přeskočíte ve směru hodinových ručiček. To samé zopakujete s položením koštěte na jih, západ a sever. Po dokončení váš milý k vám přijde do 24 hodin. Můžete použít, i když žádného milého ještě nemáte a chcete ho najít.

 

 Když se stěhujete do nového domu, hodí se přinést si i nové koště a staré spálit nebo s úctou pohřbít.  Nejdříve se zametají nečistoty uvnitř a pak teprve z domu ven. To přináší štěstí do začátku a nevymetá se štěstí pryč.

 

  Když někdo z rodiny má noční můry zameťte místnost ve směru hodinových ručiček a přitom řekněte, ať vše, co leží mezi tímto místem a jiným světem, zmizí. „Sem, sem, sem pryč, sem, sem, sem, pryč, sem, sem, sem, pryč. Tak ať se stane.“

 

Zpět

Kontakt

Vladimír Čížek
Praha

724321860

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode